Søg i denne blog

mandag den 15. september 2014

Solgt Af Zana Muhsen

Forlag: Tellerup
Oversat fra engelsk efter Sold.

Zana og hendes lillesøster tror de skal afsted på deres livs ferie til deres muslimske fars eksotisk land Yemen.
Zana på 16 år rejser i forvejen, men rejsen er lang og opslidende og der er mange skuffelser og hun når dårligt at ankomme til bestemmelsesstedet før hun får at vide, at hun nu er blevet gift. Samme skæbne venter på Nadia.
De to piger holdes fanget mod deres vilje i Yemens bjerge og kæmper en gæv kamp i otte år før det lykkes Zana endelig at kunne rejse tilbage til England.
I bogen fortæller hun om det hårde liv hun måtte leve langt fra den velkendte engelske levevis. Det er et hårdt liv underlagt mændene, et liv med voldtægt, vold, hårdt fysisk arbejde, ydmygelser og den konstante kamp om at få lov at rejse hjem.

★★☆☆
Det er en ganske uhyggelig beretning om Zana og Nadias skæbne og deres liv og kamp i Yemens bjerge. 
Det er uhyggeligt at den slags handler foregår og at piger og kvinder havner i fremmede lande, solgt som kvæg på et marked, til et liv måske kun de færreste nogensinde slipper fra igen. 
Det har været spændende at følge Zanas kamp om at kunne rejse hjem igen, men samtidig også en beretning der går under huden på én.
Og Nadia ... Hvad med hende? Det melder denne bog desværre ikke noget om. Ikke andet end at hun havner tilbage i landsbyen og Zana fortsat vil kæmpe med at få hende hjem igen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar