Søg i denne blog

mandag den 15. september 2014

Afsporet Af Michael Katz Krefeld

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Masja har lige taget beslutningen om at stoppe med hendes arbejde som prostitueret, men hendes kæreste Igor, som skylder mange penge væk, har valgt en anden skæbne for hende. Igor har solgt hende for at slippe af med sin egen gæld, men nu hænger Masja på en kæmpe gæld. En gæld hun kun kan tjene ind ved at yde alverdensens seksuelle ydelser til de mænd, der bliver sendt op til hende.
Masja holder trods voldtægt, vold og alverdens ydmygelser hovedet oven vande og tror på, at hun en dag når gælden er betalt, kan vende hjem igen. Men mod sin vilje ender Masja i Stockholm og Masja indser med tiden, at hendes chancer for nogensinde at kunne undslippe, altid har været minimale.
Og ikke nok med det, så er en seriemorder løs i Stockholms gader. En seriemorder, der vælger sine ofre blandt de prostituerede.

Thomas Ravsholdt, også kaldet Ravn er kriminalbetjent på sygeorlov. Hans kæreste Eva blev dræbt under et hjemmerøveri og Ravn er godt i gang med at drukne sine sorger på det lokale værtshus.
Ejer af værtshuset, Johnson, beder Ravn om en tjeneste, nu han har tiden til det. Johnsons rengøringskone savner sin datter, som har været forsvundet i flere år.
Ravn er ikke meget for det, men ender trods alt i Stockholm på jagt efter en forsvunden østeuropæisk pige. Det er ikke nemt og Ravn vil allerhelst bare hjem igen, men Ravn for alligevel fat i en færd han vælger at forfølge. En færd der trækker han ned i den mørkest og farligste del og Stockholms underverden.

★★★☆
Endnu en gang er jeg stødt på en krimi, hvor kriminalbetjenten har sine egne traumer at tumle rundt med. Synes det er kliché og ved ikke hvorfor alle forfattere synes at hovedpersonen skal være tramatiseret. Men når det så er sagt, så er bogen medrivende og spændende hele vejen igennem.
Man følger Masja og hendes frygtelige oplevelser, og det er svært ikke at lade sig påvirke - og det er hvad der gør bogen dét mere spændende.
Ravn, ham ved jeg ikke helt hvad jeg skal synes om. Han kæmper med sit tab og drikker for meget, men er trods alt en dygtig betjent og det synes, at det lysner for ham til sidst. 
Michael Katz Krefeld er en fantastisk dygtig forfatter og forstår at holde spændingen og overraske sin læser. Alle hans bøger har mine største anbefalinger. Læs dem, det kommer man ikke til at fortryde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar