Søg i denne blog

mandag den 11. august 2014

Forfølgerne Af A.J. Kazinski

Forlag: Politikens forlag
Julies mand er gået fra hende, og det er Ulrikkes skyld. Så da Julie tilfældigt støder ind i Ulrikke i Magasin, hvorfor så ikke følge lidt efter hende og finde ud af, hvad det er for en kvinde, der tilsyneladende er værd at forlade Julie for? Julie ser at Ulrikke forsvinde ind i et prøverum med en anden mand og over kanten til prøverummet snupper Julie lige et billed med hendes mobil.
Til en vejfest på Julies vej, viser hun billedet til nogle naboer og Asger, som er jurist og genkender den fremmed mand på billedet, er ikke begejstret og advarer Julie om de ulovligheder det er, at forfølge folk og tilråder hende til ikke at vise billedet til andre og slette det igen og det er hurtigst muligt. Men Julie følger ikke Asgers råd - snarer tværtimod. Julie føler en vis magt, en magt til nu at få hævn over Ulrikke.
Asger er ikke meget for Julies fortagende og er nervøs for om hans medviden kan give ham problemer, med Julies hævntogt planter alligevel et sæd i ham og har han egentlig ikke også én, han gerne ser hævn over? Det tager ikke Asger mange minutter på google at finde frem til Lars og hvor han arbejder og inden Asger ved af det, følger han efter Lars og hævnplanen tager form.
Beatrice, som er nabo til Asger er ikke meget for, at Asger ikke ser hende. Nu har hun gået og været lun på ham siden sidste års vejfest, og hun fornemmer ligesom at Asger har andre ting han går op i. Men hvad er det, der trækker Asgers opmærksomhed væk fra Beatrice? Det må hun se at finde ud af?
Og stakkels Casper er i lort til halsen. Han har spillet penge, mange penge på at FCK vinder mesterskabet. Men det ser sort ud, både for FCK og for Casper. Casper skal bruge de penge til at flygte til USA. Væk fra det hele, væk fra familien og problemerne og ikke mindst væk fra de mænd, som han skylder en del penge. Casper forstår ikke FCKs nederlag. Der er noget helt galt. Og Casper agter at finde ud af, hvorfor FCKs stjernespiller Milton svigter, det lugter af, at nogle har beskidte finger med i spillet og Casper har ikke andet valg, end at finde frem til sandheden. Befri Milton for afpresserne, rede sejren til FCK og rede sit eget skind, som efterhånden er godt forslået og hænger lidt i laser.
Det hele tager hurtigt fart for Julie, Asger, Beatrice og Casper og det er ikke helt ufarligt, hvad de hver især har gang i.

★★★☆
Her er en bog jeg læste, fordi den lige var ved hånden, så havde ikke rigtig nogle forventninger, andet end den lød da ok. Men jeg blev positivt overrasket. Den fanger lige med det samme og det er svært at lade bogen ligge. Det tager hurtigt fart for de fire naboer og selvom det er ikke er spændingen, som man kender fra gys eller krimi, så er spændingen med hele vejen til enden og lidt længere end det. For bogen fortsætter åbenbart. Så, som man sidder med sidste kapitel og tror det hele er løst, så dukker nye løse ender op. Ender som Julie ikke bare kan lade være.
Jeg vidste ikke på forhånd, at der var en efterfølger, så venter nu spændt på den. 
Jeg har fået øjnene op for Kazinski og mens jeg venter på efterfølgeren til Forfølgerne, vil jeg se lidt nærmere på de andre bøger af samme forfatter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar