Søg i denne blog

tirsdag den 19. august 2014

Den sidste gode mand Af A. J. Kazinski

Forlag: Politikens forlag.
Niels Bentzon er forhandler ved Københavns politi, han er kendt blandt kollegaer som manio-depressiv og han lider af angst for at rejse.

Der er sket en række mystiske mord, faktisk 34 i alt, spredt ud over hele kloden. Fællesnævneren er, at de alle har et mystisk mønster på ryggen, som ved første øjekast ligner et brændemærke. Sagen med de mystiske dødsfald eller mord fanger den italienske politimand, Tommaso di Barbara. Han ved, at mønstret på ryggen af ofrene er tal og han ved, at der er ca 3000 km mellem dødsfaldene, derfor sender han en advarslen, bla til København.

Sagen havner ved Niels Bentzon, og det drejer sig tilsyneladende om en jødisk beretning om "De 36 retfærdige mænd" - 36 gode mennesker, der er sat på jorden til at beskytte os alle. Så det eneste Niels skal, er at finde og advare nogle gode mennesker. På hans tur rundt til de såkaldte gode mennesker, ender Niels ved astrofysikeren Hannah og hun mener, at kunne hjælpe Niels med at bryde koden, ved at finde systemet i den orden mordene er begået og det lykkes hende også, men problemet er, hvem der vil tror på deres opdagelse. De gør hvad de kan, i et kapløb mod tiden, for ar advare og redde det sidste gode menneske.

★★☆☆
Den ligger tæt på tre stjerner, men det bliver desværre ikke til mere end to stjerner. Den har noget lidt velkendt over sig, med matematikken, symbolikken, mystikken, gamle religiøst overtro, det som lidt blev det nye lige  efter Da Vinci Mysteriet. Det fylder en del i bogen, men det giver virkelig ikke meget mening. Underlige teorier og beviser, som man ikke fatter og ikke engang gider google. Og meget af det, synes jeg slet ikke er relevant i forhold til selv historien, det er faktisk bare fylde som karakteren Hannah skejer en del ud med.
Og så havde jeg meget hurtigt, et tilsyneladende godt gæt på, hvem der var de sidste gode mennesker og til min store skuffelse havde jeg ret.
Men til trods for forudsigeligheden er det så ment en meget spændende bog, og ja man bliver revet med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar