Søg i denne blog

lørdag den 9. august 2014

Fjeldgraven Af Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

Forlag: Hr. Ferdinand
Et par veninder er på vandretur i fjeldene og ved et uheld falder de over nogle skeletter, der dukker frem af jorden. Det viser sig at være en grav indeholdende fire voksne og to børn. Rejseholdet tilkaldes, da identiteten af de døde ikke umiddelbart kan findes. De har lagt i jorden i flere år, alle er blevet skudt, men ingen savnede personer passer med fundet i fjeldene.
Det er svært for Rejseholdet at få ordentlig gang i efterforskningen, men da to af de døde identificeres som hollandske turister, begynder efterforskningen stille at tage fart.
Sebastian Bergman, kriminalpsykolog, tilknyttes efterforskningen, men han har dog sin egen dagsorden ved siden af. Vanja, som er indstillet til optagelse på FBI-kursus, er på vej til at rejse til USA, og Sebastian vil gøre hvad han kan for at forhindre det og med uventet hjælp, ser det ud til at lykkes for ham.

★★☆☆
Bogen sniger sig op på to stjerner, men også kun lige og lige. Var total fan af den første bog i serien "Manden der ikke var morder", men det går ned ad bakke. 
Efterforskningen er flad og kedelige og der er ikke noget overraskende undervejs. Sebastian er ude på at beholde Vanja i Sverige og Vanja vil afsted til USA, men en sag mod hendes far spænder ben for hendes planer. Ursula og Torkels affære er gået i stampe og alle har de hver især deres - og det er hvad der fylder mest i hele bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar