Søg i denne blog

onsdag den 27. marts 2013

Tænk på et tal Af John Verdon

Forlag: Hr. Ferdinand
Dave Gurney er pensioneret kriminalassistent og en berømt en af slagsen. Berømt for hans evner til at fange seriemordere.
En dag kontakter en gammel skolekammerat Gurney, fordi han har modtaget et mystisk brev og han føler sig truet, men han ønsker ikke at gå til politiet, heller ikke selv om det er det, som Gurney råder ham til.
Der går ikke længe før Gurneys kammerat findes brutalt myrdet og Gurney, på grund af hans kendskabt til den dræbte og hans gode evner, tilkobles sagen som konsulent. Og det viser sig at Gurney for brug for alle hans gode evner, da flere mord med samme fremgangsmåde dukker op. Det ligner hævn over folk med alkoholisme på den ene eller den anden måde, men morderen driver også gæk med politiet og har tilsyneladende et stort had til politiet og det får Gurney at mærke helt tæt på.

★★☆☆
Når man er færdig med bogen, sidder man tilbage med en lidt flad fornemmelse. Den bygger op til det helt store mysterium og der er intet der giver mening. Det hele virker sindsygt godt gennemtænkt og man glæder sig til at få reddet trådene ud, men når det så sker hen ad slutningen, lever det slet ikke op til det, der er bygget op til. 
Morderen skaffer sig adgang til alkoholiseret mennesker på den mest besværlige måde, i forhold til hvor let det ville være at opsøge AA eller det lokale værtshus - lige dér - giver det ikke meget mening for mig, hvorfor det hele skulle gøres så besværlig. 
Gurneys kone er tilsyneladende den der er smartest og hjælper Gurney med opklaringen - virker usandsynligt! Og generel giver alt ting bare ikke den store mening i sidste ende. Havde i hvert fald ventet noget helt andet og langt mere gennemtænkt og snedigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar