Søg i denne blog

tirsdag den 21. august 2012

Sov sødt Af Mark Billingham

Forlag: Modtryk
Kriminalkommisæren Tom Thorne er kommet på en usædvanlig sag, hvor jagten går på en usædvanlig psykopatisk morder.
Alison Willets, en ung kvinde, har været i hænderne på den psykopatiske morder, og tildels sluppet levende fra det.
Alison Willets, kan ikke røre sig og ikke tale, hun lider ad lock-in-syndrome, en tilstand hun er blevet efterladt i, med fuldt overlæg. Hun er den eneste der er i stand til at identificere gerningsmanden, men hun kan ikke kommunikere med omverdenen.
Der er ikke mange spor i sagen at gå efter, men Thorne modtager en dag en besked fra morderen, og det er her at Thorne bliver klar over, at hensigten ikke er at slå ihjel, men i stedet at opnå at få dem i samme tilstand som Alison, men det er en svær procedure at udføre, derfor dukker der flere døde kvinder op.

Bogen er langtrukken og ikke særlig spændende at læse. Tom Thorne er en underlig person, han virker ligeglad og inkompetent, en person som burde finde sig et andet arbejde. Thorne har hele bogen igennem én hovedmistænkt, men resten af opklaringsholdet deler ikke hans mening, og det giver samarbejdsproblemer. Gudskelov sker der mod slutning en lille overraskende drejning, og gudskelov er morderen ikke den person, som Thorne havde i kikkerten hele bogen igennem, for det havde da gjort bogen til den mindst spændende jeg så nogensinde havde læst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar