Søg i denne blog

fredag den 4. juni 2010

Så langt øjet rækker Af Dean Koontz

En lang række hændelser og personligheder væves sammen af uhyggelige hændelser. Hændelser som Enoch Cain også kaldet Junior står bag. Junior skubber hans elskede kone Noami ud fra et udkigstårn og Noami dør. Noamis død har følelsesmæssige konsekvenser, som Junior ikke have forudset, han bliver nemlig så syg af sorg, at han indlægges på hospitalet med de voldsomme opkastninger, som Noamis død har forudsaget. Men selvom Junior tydeligvis er plaget af Noamis død mistænker politimanden Thomas ham for drab på Noami. Thomas plager Junior mere end noget andet og Thomas nævner et navn Barthomolew, som Junior nu anser for sin farligste fjende. Men inden han begiver sig ud for at finde og slå Barthomolew ihjel skaffer han sig af med Thomas, eller det troede han i hvert fald, at han gjorde.
Samme dag som Naomi dør fødes der en dreng som inden fødslen har fået navnet Bartholomew, navnet af givet til drengen af drenges far Joe, men Joe når aldring at se sin dreng, han dør i en trafik ulykke da han kører hans fødefærdige kone Agnes til hospitalet. Agnes og Bartholomew overlever ulykken. Selv samme aften langt derfra føder en meget ung pige en lille ny pige. Graviditeten er resultat af en voldtægt, men den nybagte mor dør under fødslen og Angel bliver adopteret af søsteren Celestine. Agnes, Bartholomew, Thomas, Celestine og Angel samt andre som disse udsøgte personer tager til sig, er alle vævet sammen i en fælles skæbne og trådene i Juniors net, et net Junior desperat prøver at vikle sig selv ud af.

Bogen skal helt klart læses, er man Koontz fan. Bogen er en fantastisk fortælling om hvordan vi alle kan berøre hinandens skæbner uden at man er bevidst om det. Bogen er død uhyggelig og samtidig så livsbekræftende. Junior Cain er den mest dødssyge psykopat, så perfekt beskrevet og morsom i hans væremåde. Bogen er sjov, som Koontz altid er og helt klart et par dage værd at smide efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar