Søg i denne blog

fredag den 25. juni 2010

Havets katedral Af Ildefonso Falcones

Havets katedral er historien om Arnau som vokser op i Barcelona. Arnau er som helt lille flygtet sammen med hans far til Barcelona, Arnaus mor er havnet på aldenmandens borg og Arnau efterlades til døden, men han reddes af Barnat, hans far.
Sammen finder de ly hos nogle slægtningen, men de er underlagte strenge regler inden de kan blive frie mænd. Arnau finder vennen Joan, hvis mor er indelukket som straf, men Barnat tager Joan til sig som sin egen søn og sammen vokser de op som brødre og finder trøst ved Jomfru Maria i katedralen Santa Maria de la Mar som er under opførelse. Man følger Arnau gennem livet, hvor han hjælper til opførelse af Katadralen, som vekselere og senere Baron. Man følger ham gennem glæder og sorger og kærligheden og de mange venner han finder gennem livet.

Bogen er som en meget dårlig efterligning af Jordens søjler. Har man læst Jordens søjler skal man holde sig langt væk fra Havets Katedral. Den er langtrukken og ikke særlig spændende, den er til tider meget rodet at læse. Den er simpelthen ikke de 600 sider papir værd den er skrevet på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar