Søg i denne blog

torsdag den 17. juni 2010

Dommens dag Af Sam Bourne

Tom Byrne, tidligere ansat ved FN i New York kontaktes af en tidligere kollega. En sikkerhedsvagt har skudt og drabt en mand, som de troede var terrorist, men det viser sig, at det var en gamle mand. Tom hyres til at tage til London for at snakke med familien og få dem til at tie om begivenhederne for at skåne FN for skandale.
I London møder Tom den afdødes datter Rebecca, som først afslår Tom, men da hun senere på dagen kommer hjem og ser, at hendes lejlighed er raseret, ændre hun mening og vil gerne have Toms hjælp. Tom er kommet i besiddelse af en notesbog, skrevet af den afdøde, en notesbog der indeholder erindringer fra 2. Verdenskrig, den afdøde er ikke kun en gammel mand, men en jøde der overlevede en frygtelig skæbne, ikke noget der vil se bedre ud for FN. Men som Tom og Rebecca prøver at finde svar og graver i Rebeccas fars historie afdækker de gamle hemmeligheder fra 2. Verdenskrigs og opdager en hidtid ukendt side af Rebeccas far. Og det ser ud til at han måske ikke kun var en uskyldig besøgende i FN New York.

Spændende og gribende og ganske forfærdelige fortællinger om jødernes liv under 2. Verdenskrig. Den går under huden på én.
Rigtig spændende!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar