Søg i denne blog

mandag den 13. juli 2015

Savnet Af Michael Katz Krefeld

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Ravn, tidligere ansat ved politiet, kontaktes en dag af Louise, som leder efter sin bror, der er sporløs forsvundet.
Louises bror, Mogens, forsvandt efter at have tømt pengeskabet hos det firma hvor han arbejdede. Han slap afsted med ca 900.000 kr og ingen har siden hørt eller set noget til ham, men Louise er bekymret og ønsker Ravns hjælp, til at finde ud af hvad der skete med Mogens. Louise er i besiddelse af nogles mails han har skrevet til en kvinde, Renate Schuman, i Berlin, og sammen drager Louise og Ravn til Berlin, for at se om de kan samle nogle spor, der kan lede dem til Mogens.
Ud fra de mails de har, finder de frem til en kvinde, der kendte Renate Schuman, men Renate døde som lille pige, da hun sammen med sine forældre forsøgte at flygte til Vesttyskland. De giver ikke meget mening for Louise og Ravn, men noget tyder på, at de alligevel er på sporet af noget, da kvinden dagen efter findes druknet i sit badekar og tysk politi, bekræfter over for Ravn og Louise at flere udenlandske enlige mænd er eftersøgt og savnet i Berlin og at der i de seneste år har været et øget antal af druknede. Men hvordan passer Mogens ind i alt det og er han stadig i live - Ravn og Louise begynder at få sin tvivl.

★★☆☆
Jeg kan ikke helt bestemme mig for hvad jeg skal syntes om bogen. Den er på sin vis spændende nok, men alligevel så mangler jeg en sammehæng til sidst.
I begyndelsen er det spændende at læse om Mogens og hans kup og flugt, og samtid holdes spændingen ved at følge familie Schuman i Østberlin 1989, der overvåges af stasiagent Oberst Hausser.
Men på den danske front, det der handler om Ravn og Louise - der skal man laangt ind i bogen før der kommer lidt spændning og de langt om længe drager til Berlin. 
Og i sidste ende, er jeg ikke helt sikker på hvad Oberst Hausser helt har gang i og hvorfor. Jeg havde måske bare håbet på en mere genial slutning, hvor alt ville give mening.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar