Søg i denne blog

torsdag den 29. januar 2015

Skjult Af Lisa Gardner

Forlag: People's Press
Oversat fra amerikansk efter Hide

Bobby Dogde får sin sag for, da der dukker en massegrav op. Der er fundet seks mumificeret børnelig i en underjordisk hule.
En af disse lig har en halskæde på med navnet Annabelle Granger.
Men Annabelle Granger er ikke død.
Da Annabelle finder ud af, at politiet leder efter oplysninger ang hende selv, opsøger hun politiet. Men hvad Annabelle har at tilføje opklaring, er ikke til megen hjælp, men det hele bliver lidt mere indviklet.
Annabelle er opvokset på flugt, hun har boet i adskillige byer, altid med et nyt navn. Hendes far var altid på vagt og klar til atter at rykke den lille familie op og flytte videre. Men både Annabelles mor og far er døde, og hun har stadig ingen forklaring på deres evige flugt.
Metoden med den underjodiske hule og Annebelles udseende, får Bobby til at kæden sagen sammen med en andel gammel sag, hvor en pige blev holdt skjult under jorden, men kan det passe, at det er samme morder, eller har der været en ny på spild, som også holder piger skjult under jorden.

★★☆☆
Bogen er måske spændende nok, men visse ting irriterer mig undervejs, og det ødelægger lidt bogen for mig. 
Annabelle er et vidne, men 1 2 3 så er hun en del af hele opklaringen og tager med Bobby ud på en afhøring. Det virker ikke som noget en professionel politimand nogensinde ville tillade. 
Bogen Alene, som er forgænger til denne, fylder en hele del og Catharina skal blandes ind i det hele igen, det har ikke noget med noget af gøre, men alligevel er der lige den lille tilfældige og heldige hændelse, at Catherina har set Annabelles far før.
Bobby havde i den tidligere bog en flirt kørende med Catherina, og nu er det så Annabelle, som han kaster sig over. Igen, en irriterende detalje, som bare gør, at jeg synes Bobby er særdeles uprofessionel. 
Det er kun Annabelle hele sagen handler om, de andre fem lig i graven hører man aldrig rigtig mere til. 
D.D. Warren, som er Bobby overordnet og tidligere kæreste, synes for mig, også ret uproffesionel og jalousiplaget, over Bobbys andre kvindebekendtskaber, hvilket skaber problemer i samarbejdet både med Annabelle og med Catharina - det er da uprossionelt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar