Søg i denne blog

mandag den 21. oktober 2013

Kragernes Rige Af George R. R. Martin

Forlag: Gyldendal
Et splittet kongerige har omsider fred i sigte. Det virker for godt til at være sandt: Efter århundreders bitter strid og skæbnesvangre forræderier tvinges de syv magter, som deles om landet, til en usikker våbenhvile.
Tilsyneladende... Efter den uhyrlige Kong Joffreys død hersker Cersei nu som regent i Kongshavn. Robb Starks død har knækket rebellerne i nord, og hans søskende er spredt rundt om i hele kongeriget som frø for den golde jord.
Der er stadig enkle personer der gør krav på den engang så eftertragtede Jerntrone, men de er enten for svage eller for langt borte til at gøre deres krav effektivt gældende. Krigen, der i sit raseri var uden for kontrol i så lang tid, har fortæret sig selv. Efter hvert kulminerende slag varer det ikke længe, før de overlevende, fredløse, overløbere og ådselsædere begynder at samle sig for at pille kød af de dødes knogler og myrde andre for at bemægtige sig rovet.

★★★☆
Jeg var en smule skuffet over dette bind i serien. Der er nye handlinger og nye personer og alt hvad man havde glædet sig til at følge, må man tilsyneladende vente med til femte bind kommer på gaden. Et godt kneb fra forfatterens side, mindre fedt for den spændte læser.
Der sker selvfølgelig en masser, men den er knap så spændende og chokerende som de forrige bind, og det mangler, for ærligt, så bliver det en smule kedelig læsning.
Men men men, når det så er sagt, så tror jeg på at femte bind bliver en kanon efterfølger og man må ikke lade sig snyde for Kragernes Rige. Jeg holder vejret lidt endnu og venter med endnu større længsel på femte bind. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar