Søg i denne blog

mandag den 19. september 2011

Drageløberen Af Khaled Hosseini

Amir og Hassan vokser op i samme hus i Afghanistan. Men Hassan er søn af Ali og de to tjener Amir og hans far. Men til trods for at de to drenge vokser op på forskellige kår, er deres venskab stærk, der er ikke den ting de to drenge ikke laver sammen. Men deres venskab opløses efter en drageturnering en vinter i Kabul og en dag må Ali og Hassan forlade Amir og hans far.
Der går nogle år og krigen bryder ud og Amir og hans far flygter ud af landet og ender i San Francisco. Her vokser Amir op og sammen med hans far får de en tilværelse stablet på benene. Amir bliver uddannet og bliver forfatter til en række bøger og han bliver gift med kvinden Soraya. Men en dag får han et opkald fra en gammel bekendt fra Afghanistan, han beder Amir kommer tilbage og mener der stadig er tid til at gøre uret godt igen. Amir ved at han hentyder til måden venskabet med Hassan endte på og trods skyld og uro i landet tager han tilbage. Det er ikke helt ufarligt at være tilbage og rejsen afdækker flere ting om Amirs liv end han nogensinde havde troet på og ikke mindst er der uretten mod Hassan, som han vil prøve at rette op på.

Bogen er ikke min genre, men med de gode anbefalinger den har fået med på vejen, er den svær at komme udenom. Det er alt i alt en fantastisk fortælling og den er medrivende hele vejen igennem. Den er frygtelig sørgelig på mange måder, men det er virkelig en fantastisk fortælling og på mere end én måde.
Den får også min anbefaling med på vejen og bogen "Under en strålende sol" af samme forfatter ryger ind på min liste over bøger jeg skal have læst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar