Søg i denne blog

torsdag den 15. oktober 2009

Intensitet Af Dean Koontz

Chyna Shepherd tager med hendes skole veninde Laura hjem, til en weekend med Lauras familie. Chyna og Laura er bedste veninder og studere begge psykologi. Chyna har haft en hård barndom og Laura er den eneste, som hun nogensinde har betroet sig til.
Efter et hyggeligt måltid med Lauras familie sidder Chyna i hendes værelse og tænker ved vinduet, men bliver forstyrret, af mærkelige lyde, næsten som var det skrig. Hun fornemmer en person i huset og før hun tænker mere, gemmer hun sig under sengen. Kort efter træder en mandsperson ind i værelset og undersøger det, men da Chyna ikke har fået pakket ordenlig, er der ikke særlige tegn på, at der findes en gæst i huset og personen forlader atter værelset. Chyna kommer frem fra hendes skjul og finder hele familien tragisk nedslagtet. Men eftersom, at denne person ikke aner til Chynas ekstistens, vil hun gøre sin hævn. I hælene på familiens morderen, ender Chyna i hans autocamper og før hun ved af det, køre han væk med hende bagi, stadig uvidende om den blinde paasager. Chyna gør sig uhyggelige opdagelser om denne person og begivenhederne tager til og situationen vender sig draktisk, da Edgler Foreman Vess opdager og fanger Chyna. Men Chyna er ikke en person, der sådan lige giver op, uanset hvor håbløs situationen ser ud.

Intens uhyggelig ! Det er hvad, der er at sige om Dean Koontzs Intensitet. Isende uhyggelig og intens spændning fra start til slut. Hvis man er til uhygge, ja så er det bogen. Sjælden har jeg siddet med bankende hjerte og svedige hænder.
Og sjælden har en bog gjort mig så nervøs, selv efter man har lagt bogen fra sig. Alene i nattevagt - da var uhyggen hjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar