Søg i denne blog

lørdag den 4. oktober 2014

Djævlens ansigt Af Øbro og Tornbjerg

Forlag: Politikens forlag
Katrine Wraa, psykolog og hun arbejder med profilering ved Københavns politi. Hun er tilbage på arbejde efter en lang sygemelding. Katrine var i forbindelse med hendes arbejde ved politiet involveret i en sag, der var tæt på at koste hende livet. (Fra bogen Skrige under vand) Nu er hun tilbage sammen med kollegaen Jens, som reddede hendes liv, og sammen er de væk fra drabsefterforskning og arbejder hos Taskforce mod Organiseret Kriminalitet. Ikke deres drømmested, men de må få det bedste ud af det.
En kvinde er brændt inde i en bil og politiet opdager at branden var påsat og kvinden var i live inden hun brændte. Det lugter af organiserede kriminalitet, måske med tilknytning til rockermiljøet og noget af sagen havner på Katrine og Jens' bord. Katrine er ikke officielt en del af efterforskningen, men hun har svært ved at holde sig væk. Sammen får de trævlet trådene ud og for både Jens og Katrine får det alvorlige konsekvenser. Der er mange penge på spil og kriminelle uden skrupler vil gøre alt for at skjule deres foretagender.

★★☆☆
En psykolog der nærmest opklare og optrævler hardcore kriminelles foretagende via gamle døgnrapporter og geoprofilering, det synes jeg er lidt langt ude. 
Der er mange personer at holde styr på og mange kriminelle forretninger at skelne imellem og til tider tabte jeg lidt tråden om, hvem der var hvem og havde gang i hvad.
Bogen er ok, og tingene er godt udtænkt, men spændingen er ikke sindsoprivende, men mere på samme niveau bogen igennem, som dog topper mod slutningen som typisk krimi.
Katrine ender atter i en livstruende situation - ligesom i den første bog, hvilket jeg synes er lidt for uopfindsomt, da det ligesom heller ikke kommer som nogen overraskelse. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar