Søg i denne blog

mandag den 23. november 2009

Soning Af Ian McEwan

Briony er 13 år gammel og har en livlig fantasi, en fantasi hun bruger til at skrive noveller og hun drømmer om at blive forfatter. En dag ser hun ser storesøster Cecilia med vennen Robbie ved springvandet i familiens have, hun ser sin storesøster tage tøjet af op hoppe i vandet. Senere samme aften skal hun aflevere et brev fra Robbie til Cecilia, et brev som hun læser og hun får sin mistænke bekræftet da hun senere ser dem sammen i familiens bibliotek. Men samme aften bliver Brionys ældre kusine overfaldet og voldtaget, en hændelse der sætter gang i Brionys fantasi og sammen med alt det andet hun har været vidne til den aften, drager hun sine egne konklusioner og fortæller hendes historie. Det er en skænesvanger aften for hele familien og Brionys, Cecilias og Robbies liv vil forandres for altid.

En bog jeg lidt fortrød, at jeg gik i gang med. Dammet den er langtrukken og der er meget lange beskrivelser af alverden, dødsygt at læse 1 hel side om hvordan træerne ser ud og ligende.
Derefter følger man Robbie i krig... igen lidt gabende kedelig, men til sidst bliver den lidt god.
Jeg læste den rigtig hurtigt igennem, nogen sider bare trimmet, fordi det bare var så kedeligt.
Men når man er færdig med bogen er den egentlig okay, en meget sød historie, men det skulle måske bare have været en novelle, der mangler spændning/handling det meste af tiden. Det er ikke lige mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar