Søg i denne blog

søndag den 15. november 2009

Louis Drax´niende liv Af Liz Jensen

Louis er 9 år og han er en ulykkesfugl og en forstyrret dreng. Hele hans kort liv har været plaget af sygdomme og ulykker. Han bliver moppet i skolen og er i det hele taget en speciel dreng. Han går ved psykologen Perez, men lige som Perez mener, at han er ved at finde ind til drengen, tager Louis`mor ham ud af behandlingen.
Louis og hans forældre tager på skovtur, men dagen ender tragisk, Louis´far dør og Louis ender i koma, tilbage er Louis`knuste mor.
Louis bliver indlagt på et hospital for komapatienter hos læge Pascal Dannachet. Det lykkes Dr. Dannechet at nå ind til Louis, men hans metode er ikke helt anerkendt, selv Dr. Dannachet kan ikke forklare det, men det han når frem til i den komatiserede Louis er rystende og skræmmende. Louis har hemmeligheder, han kender sandheden om hvad der skete på skovturen og Louis´mors beretning er tilsyneladende ikke helt sand.

Bogen er let læselig, den er dog lidt langtrukken og ikke speciel spændende. Man får ret hurtig mistænke om, at moren står bag nogen grusomme ting, men først i slutningen får man det bekræftet, der er ikke nogen overraskelser der. Man høre noget af historien fra Louis´side, hvor man får indblik i, hvordan verden ser ud fra et barns side, sjove og skæve bemærkninger og indfald, sover gør læsningen sjov.
Ikke blandt de bedste bøger jeg har læst og tror at jeg glemmer den hurtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar