Søg i denne blog

mandag den 8. april 2013

Tre hundes nat Af Elsebeth Egholm

Politikens Forlag
Peter Boutrup har en fortid på den forkerte side af loven, men han har udstået hans fængselsstraf, og det eneste han ønsker sig nu, er at komme videre med et nyt liv, væk fra alt det gamle.

Men fortiden indhenter ham, da han nytårsmorgen finder liget af en gamle bekendt, Ramses, på stranden, tæt på sit hjem.
Han står dog ikke alene med fundet. Felix, som er den lidt mystiske og tilbagetrukket nabodame, kommer ham til undsætning.
Peter er ikke voldsom begejstret for at komme i kontakt med politiet og han lyver også i første omgang, om hans bekendskab til den døde, men det viser sig, at også Felix har løjet for politiet og endda også stjålet den dødes mobiltelefon.
Peter og Felix kender ikke hinanden den dag på stranden, hvor liget dukker op, men der sker lynhurtigt ting, som binder de to naboer tættere sammen.
Ramses er nemlig ikke den eneste fra Peters fortid, som ender sine dage mindre heldigt. Og der forsvinder piger fra gademiljøet i Grenå, som dukker op på havets bund - maltrakteret.

Det hele ser ud til at handle om en skjult skat på bunden af Kattegat, en skat mange tilsyneladende vil gøre hvad som helst for at fiske op, og nogen mener at Peter ved noget, men også Felix ligger inde med oplysniger, som bliver farlige for hende selv.

★★★☆
Skjult skat på bunden af Kattegat, ja det lyder lidt drengerøvs/pirat-agtigt, men det skal man ikke lade sig narre af. 
Narko, kriminalitet, sorg, ulykke og kampen om et bedre liv, er hvad der binder spændingen sammen i Tre hundes nat.
Har man fulgt med i Tv2's serie om Dicte og blev man fanget af den, så bliver man også fanget at Tre hundes nat, det er jo samme forfatter, hvilket jeg først blev klar over midt i bogen, da jeg søgte på flere bøger af Elsebeth Egholm. 
Der er en bog mere med Peter Boutrup "De døde sjæles nat" - den ryger ind på læselisten og glæder mig til den. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar