Søg i denne blog

tirsdag den 10. juli 2012

Manden der ikke var morder Af Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

Forlag: Hr.Ferdinand
Roger Eriksson, en 16-årig dreng der går i gymnasiet, meldes i første omgang savnet. Det lokale politi i Västerås, Sverige sætter ikke den store eftersøgning i gang før der er gået 3 døgn. Roger bliver fundet i en mose, han er dolket utallige gang og hans hjerte er fjernet. Den lokale politichef kontakter det svenske rejsehold til at hjælpe med opklaring. Rejseholdet;Torkel, Ursula, Billy og Vanja ankommer til Västerås og begynder efterforskningen, men under deres arbejde støder Torkel på den gamle kollega; Psykologen Sebastian Bergman. Gensynet er ikke ligefrem glædeligt, men Sebastian, som har hans egen agenda, ser en mulighed i at genoptage samarbejdet med Rejseholdet, og han tilknyttes sagen, men ikke alle er lige glade for samarbejdet.
Opklaringen af mordet på Roger er en sej og streng kamp, Roger var en stille fyr uden mange venner, men tilsyneladende med mange hemmeligheder. Som rejseholdet begynder at få trådene redt ud omkring Rogers liv og person, tegner der sig et billed af gerningsmanden og bedst som de tror, at de har den rette person, er der beviser i helt andre retninger og arbejdet må begynde på ny.

Her er en bog, som man ikke kan regne ud. Der er rigtig meget der peger i rigtig mange retninger og alligevel, så ændre opklaringen hele tiden retning. Den er spændende og medrivende og svær at lade ligge. Ud over hele opklaringen kommer man også rigtig godt ind på personerne i bogen, man lære de forskellige personligheder rigtig godt at kende, så man kan nærmest fornemme deres tanker og irritationer. Skal helt klar læse efterfølgeren "Disciplen".
Jeg har været lidt forbeholden over for de svenske forfattere, da svenske navne og stednavne ofte irritere mine øjne, men mine forbehold er bragt til skamme med denne bog. Og er der andre der har det ligesom mig, så udover bynavnet er der ikke mange svenske udtryk med i denne bog. Det er til at have med at gøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar